Sponsoren:

25 jaar 1996-2021

Home Informatie Inschrijven Foto's Gastenboek Contact

Omschrijving van de wedstrijdrouteHierbij een aantal aandachtspuntjes voor wat betreft het rijden van de rit van Endurance by the Sea

Route aanduiding zijn :   Rood voor rechts     Wit naar links    Geel voor rechtdoor


We starten vanaf Renbaan Duindigt in Wassenaar, waarvoor onze hartelijke dank voor deze mogelijkheid. Als je het terrein verlaat ga je rechts af stukje straat (1km) en over het viaduct de Waalsdorpervlakte op, dit eerste stuk tussen de houten palen is vrij smal, houd rekening met elkaar passeren! Je vervolgt de mooie route door duin en bos en dan kom je achter het restaurant langs in Meijendel naar het strand.


Door Meijendel kruisen op sommige punten het fiets- of wandelpad het ruiterpad. Let daar dus op. Deze staan meestal aangegeven en soms ook met de aanduiding dat er daar in stap gereden moet worden. Volg dit op.  Op het stuk naar het strand kom je twee hekken tegen, deze zijn eenvoudig te open en te sluiten vanaf het paard.


Ga in de duin/bosgebieden nooit van het ruiterpad af!!!

Nu is dat nooit toegestaan, maar de boswachters zijn zeer streng en als we de regels niet in acht nemen dan zou het wel eens de laatste keer kunnen zijn dat we door dit prachtige gebied mogen rijden in wedstrijd verband.


Na ongeveer 7 km kom je het strand op , je gaat rechtsaf op weg richting Wassenaarseslag (tevens groompunt) vervolgens door richting Katwijk.


Afhankelijk van welke afstand je rijd keer je bij het keerpunt, er zullen 2 keerpunten komen op het strand. De eerste voor de korte afstanden de tweede voor de lange afstanden.

Het eerste keerpunt (tevens controlepunt voor alle klassen) is iets voorbij Wassenaarse slag (circa 0,5 km), voor klasse 0, korte klasse en korte klasse 2. Het tweede keerpunt/ controlepunt (circa 14 km) is bij de zuid boulevard Katwijk zijn (GP3), voor klasse 1 lang en voor klasse 2 lang.


Vervolgens weer via Wassenaarseslag naar Meijendel. Bij dezelfde afrit waarbij je bij de heenweg ( strandpaal 95 ) het strand opgekomen ben ga je nu het strand weer af en volgt het ruiterpad. Bij de afrit zal een herkenningspunt zijn in de vorm van een vlag van Taxi Brouwer.

Bij de kruising houd je links aan en rij je dezelfde route terug tot aan de Waalsdorpervlakte. Bij deze kruising hou je rechts aan en rijd je langs het oorlogsmonument de bourdonklok.


Daarna links aanhouden en kom je weer terug bij het viaduct, terug naar het wedstrijdterrein. Je rijd langs de Vetgate, door het grote hek,  zandpad op, voor de winnaarsring langs (stap traject!!!) Vervolgens de baan op rechtsaf, maar je rijd dus linksom :) Uiteraard staat de route aangegeven met de wel bekende markeringen Rood, Wit en Geel.


We hopen dat het een prachtige rit zal worden en het weer ons gunstig gezind zal zijn.


Afstanden

Klasse 0 en korte 1: 22km

Klasse 1 lang: 30km

Klasse 2 kort: 1e ronde 20 km en 2de ronde 22 km totaal 42 km

Klasse 2 lang: 1e ronde 28 km en 2de ronde 30 km totaal 58 km